Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ugyan már egy éve véget ért a budapesti úszó-világbajnokság, de a lebonyolításáért felelős állami cég, a Bp2017 Nonprofit Kft. még működik és aktív a közbeszerzések területén is. Legújabb közbeszerzési eljárását a Duna Aréna vagyon- és őrzésvédelmére írta ki, amelyet az állami közbeszerzéseken eddig is sikeres Valton-Sec Kft. nyert meg. A szerződést július 15-én írták alá és 2018 végéig érvényes. A Valton 61,6 millió forintos ajánlattal nyert - úgy hogy eddig is ők látták el ezt a feladatot.

A Bp2017 nevű cégről nehéz információkat szerezni. Jelenleg az biztos, hogy még mindig Szántó Éva az ügyvezetője, aki korábban a még Gyárfás Tamás vezette Magyar Úszószövetségnél is dolgozott. A mostani közbeszerzésnél Varga Csabát adták meg kapcsolattartó személynek, aki tavaly a Bp2017 Kft. üzemeltetési és logisztikai menedzsereként adott nyilatkozatokat. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. oldala szerint a 100 százalékban állami cégnek felügyelőbizottsága is létezik, Nagy Botond elnökletével. A cégnek jelenleg 70 fő bejelentett munkatársa van.

A Duna Arénát eddig is a Valton védte: 2017 áprilisától az év végéig 244 millió forintért. Érdekes módon mindig a Target Zrt.-vel küzd a közbeszerzéseken és mindig jobb ajánlatot tud adni. Most havi 4800 órában kell védeniük az objektumot és legalább nyolc beléptető kaput kell biztosítaniuk. Idén eddig hat közbeszerzést nyertek meg, többek között a Szépművészeti Múzeumnál és a Városligeti Műjégpályánál is a Valton embereivel lehet találkozni.

A Bp2017 cég saját honlapján nem lehet túl sok mindent megtudni azon kívül, hogy a 2017-es FINA vizes világbajnokság szervező bizottságának például Pintér Sándor belügyminiszter és Gyárfás Tamás FINA-alelnök is tagja volt, utóbbit idén áprilisban vették őrizetbe a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.