Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közleményük szerint az országban jelenleg 385,2 kilométeren van árvízvédelmi készültség elrendelve.

A Duna reggelre Ausztriában Kienstock térségében tetőzött, a magyar szakasz nagy részén is újra emelkednek a vízszintek. Nagybajcsnál jelenleg árad a folyó, várhatóan az árhullám az éjszakai órákban meghaladja a elsőfokú készültségi szintet. Az osztrák mellékfolyókról érkezett nagyobb vízmennyiség következtében a tetőző vízállások a korábban jelzettnél néhány deciméterrel magasabb szintekkel valószínűsíthetőek. Budapestnél a tetőzés szombaton, az alsó rakpartok szintjénél alacsonyabb, 600 centiméter körüli értékkel várható.

A Tisza árhullámának hosszan elnyúló tetőzése az elsőfokú készültségi szintet kissé meghaladó értékkel jelenleg Tiszapalkonya térségében jár. A Kisköréig tartó szakaszon az elsőfokú értékek feletti, Kisköre alatt várhatóan azokat csak megközelítő tetőzések várhatóak.

A mellékfolyók közül a Kraszna, a Sajó-Hernád, a Zagyva-Tarna és a Körösök vízrendszerén is kisebb-nagyobb árhullámok indultak el, melyek következtében a Túron, a Krasznán a Fekete- és a Fehér-Körösön az I. fokú szint feletti, a Zagyva-Tarna vízrendszerén pedig helyenként a másodfokú szint feletti vízállások kialakulása valószínűsíthető.

A szerda éjszakai hajóbaleset mentési munkálatait is jelentősen nehezíti a magas vízállás és az erős sodrás a Dunán.