A Budapest 2024 Zrt. vezérigazgatója az olimpiai pályázattól való visszalépés után egy hónappal, március 23-án kapta meg a hivatalos felkérést a fővárosi önkormányzattól, hogy terjessze elő a társaság jogutód nélküli megszűnésre vonatkozó javaslatát, amit a fővárosi önkormányzat közgyűlése elméletileg májusban tárgyalhat, a cég igazgatósága ennél korábban, az április 20-i ülésén ismerhette meg a részleteket - írja a cég 2016-os társasági beszámolójára hivatkozva az mfor.hu.

A fővárosi közgyűlés májusban már ülésezett, de a budapest.hu-n szereplő előterjesztések között nyomát sem találni a Budapest 2024 Zrt. végelszámolásának. Vagyis a társaság beszámolójának kiegészítő mellékletében közöltekkel ellentétben nem sikerült májusban a főváros elé vinni a zrt. megszüntetésének ügyet.

Közel 12 milliárdot költöttek 2016-ban

A Budapest 2024 Zrt. tavaly év végére 1,3 milliárd forintos adósságot halmozott fel, ez szállítói kötelezettségeket, valamint az adóhatóságnak fizetendő adókat és járulékokat takarja - jegyzi meg a portál.

A társaság 54,3 millió forintos bevételre tett szert, ami továbbszámlázott közvetített szolgáltatásból és reklámtevékenységből származik, ezt 11,8 milliárd forintos egyéb bevétel növelte. Anyagjellegű ráfordításokra 10,8 milliárdot, személyi jellegűekre közel egymilliárdot költöttek, az üzemi eredményük 31,6 millió lett. Az évet 9,5 millió forintos adózott eredménnyel zárták.

Márciusban a 24.hu írta meg közadatigényléssel kikért adatokra hivatkozva, hogy havi nettó 1 millió 795 ezer forintot keres a Budapest 2024 Zrt. vezérigazgatója, Mihók Attila. Van azonban olyan beosztottja, aki nála is jobban keres, hogy személy szerint ki, az nem derült ki, mivel összesített adatokat küldött a lapnak az olimpiaszervező cég. Így Vajda László, Grubánovits Gabriella, Rózsa Iván, Finta Sándor és Mizsér Attila részlegigazgatók - vezető állású munkavállalók - bére fejenként nettó 1 millió 223 ezer és 1 millió 862 ezer forint között mozog.