Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miután tegnap a Magyar Közlönyben megjelent a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. tv. (Hpt.) törvény módosítása, a mai naptól megkezdi és 20 munkanapon belül befejezi az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítását.

Erre azt követően vált lehetőség, hogy a módosítással felhatalmazást kapott arra, hogy nemcsak felszámolás, hanem a végelszámolás elrendelése esetén is megkezdje a betétesek kártalanítását. A kártalanítás során a betétesek (mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások) személyenként maximálisan 100 ezer eurónak megfelelő, 28 962 000 forint kártalanítást kaphatnak.

"Az OBA kártalanítás automatikus. Magánszemélyeknek egymillió forintig - a Magyar Posta kézbesítési szabályai szerint - házhoz visszük a kártalanítást, csak az afölötti összeggel rendelkezőknek kell valamelyik közreműködő partnerünk, Posta vagy OTP Bank fiókját felkeresniük." - mondta Fekete-Győr András, az OBA ügyvezető igazgatója.

Összeghatártól függetlenül a jogi személyek - a céges számlanyitás szabályai szerint - férhetnek hozzá a kártalanításhoz, az OTP Bank mint kifizető ügynök bank felkeresése után.