Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Saját kulccsal mentek be, ismerték a riasztó kódját, és pontosan tudták, mit és hol keressenek azok, akik áprilisban több százmillió forint értékű eurót, 150 millió forintnyi készpénzt, valamint rengeteg fontos iratot vittek el a letelepedési kötvényekkel kereskedő Arton Capital Kft. budapesti - az Ó utca és a Hajós utca sarkán lévő - irodájából - értesült az Index.

A cég jellegéből, a kiterjedt nemzetközi ügyfélköréből fakadóan az sem életszerűtlen teória, hogy a betörés mögött külföldi titkosszolgálat áll, ám ez esetben is szükség lehetett belső segítségre - jegyzi meg cikkében az Index. Az biztos, hogy a betörők alapvetően nem, vagy nem csak a pénzre utaztak.

Nyomoztak, nincs gyanúsított

Bár nem mindennapi betörésről van szó, a rendőrség, amely honlapján sokszor egy szimpla lopásról is hírt ad, be sem számolt erről az esetről, arról elsőként a 24.hu írt. Most az Index arról ír, hogy a több mint fél éves nyomozás után sem derült ki semmi, nincs gyanúsított.

Az Arton főnöke, a bolgár származású Balogh Radosztina egykoron Rogán Antal egyetemi évfolyamtársa volt. Az Arton Capital kivételezett helyzetben volt, míg más kötvényes ügynökségeknél területileg és állampolgárság alapján osztották fel a világ országait, addig az Arton bármilyen hovatartozású külföldinek intézhetett letelepedési engedélyt. A közvetítő cégek a kötvényüzleten 2013 óta legalább százmilliárd forintot kerestek.

A kép forrása: Shutterstock