Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MNO szerint a szerdai értekezleten közölték a dolgozókkal, hogy az új tulajdonos az egyebek mellett a Joy-t, a Playboyt-t, valamint az Éva Magazint is kiadó svájci Marquard Média lesz.

Láposi Elza, a Népszava Kft. lapigazgatója megerősítette az eladásról szóló hírt. Azt is elmondta, hogy az elmúlt években szigorú takarékoskodási intézkedéseket léptettek életbe a lapnál, ami miatt több kollégától megváltak, a fizetéseket pedig csökkentették. A létszám emiatt 50 főre apadt, ebből  kilencen dolgoztak a kiadói részlegen, a többiek újságírók, korrektorok, lapszerkesztők és tördelők voltak.

A leépítéseknek azonban még nincs vége, az új tulajdonos - a csütörtöki értekezleten elhangzottak szerint - jövő héten felkeresi a szerkesztőséget és közli, hogy kiknek a munkájára tart igényt. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy hány főt küldenek majd el, mint ahogyan azt sem tudni, hogy mi lesz a sorsa Németh Péter főszerkesztőnek. Láposi Elza szerint "valamilyen formában" igényt tarthatnak az új helyen is a munkájára.

Az új tulajdonos az MNO információi szerint ígéretet tett arra, hogy jogfolytonosan veszi át a dolgozókat, akikre pedig nem számítanak végkielégítést kapnak. Láposi Elza lapigazgató biztosan nem megy át az új kiadóhoz, tőle felmondással válnak meg.