Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mindkét Shell-kúton működő Tesco Expressz bezár május végén - írja a Mindenár.hu élelmiszerár-összehasonlító oldal. Arról már a hétvégén írtunk, hogy budaörsi  Tesco-hipermarkettől pár lépésre lévő benzinkutas tesco Expressz bezár, de a lap kérdésére a boltlánc elárulta, hogy a másik, Budapest IX. kerületében lévő Shell-kúton lévő kis Tescóra is ez vár.

A Tesco indoklásában közölte: a Shell és a Tesco között létrejött együttműködés alapján a boltlánc szállította 2015 óta a budaörsi és a Haller utcai Shell-kutak boltjaiban található termékeket. "Az együttműködés sikere ellenére a megváltozott piaci környezet, valamint nem egyező stratégiai elképzeléseink miatt partnerünkkel úgy döntöttünk, hogy 2017. május 31. után a fenti közös munkát nem folytatjuk tovább. Ez a változás nem érinti a két vállalat közötti tágabb stratégiai együttműködést" - állt a tescós válaszban, amely szerint a jövőben is a Shell üzemelteti, a változás csak a boltok választékát érinti.

A Tesco február végén zárult üzleti évéről szóló beszámolóból (angol nyelvű pdf) kiderül, hogy a boltláncnak 206 magyarországi egységgel rendelkezik. A magyar leányvállalat nettó árbevétele a február végén zárult üzleti évben 595 milliárd forintra rúgott, ami az egy évvel korábbi Tesco-beszámolóban szereplő 576 milliárd forinthoz képest több mint 3 százalékos növekedésnek felel meg.

A Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza rendszeresen együttműködik a Mindenár.hu-val.