Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bejelentés szerint Centrál néven négy közép-magyarországi takarék egyesült. A hatvani Mátra Takarékszövetkezet, a Jászárokszállás és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet, valamint a füzesabonyi Füzes Takarék Szövetkezeti Hitelintézet olvadt be a Centrálba, amely négy megyében szolgáltat (Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest).

3A Takarék néven öt Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei szövetkezeti hitelintézet egyesítette erőit: a Fegyvernek és Vidéke Takarékszövetkezet, a Pillér Takarékszövetkezet, a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint az Újszász és Vidéke Takarékszövetkezet olvadt be a 3A Takarékszövetkezetbe.

Somogy és Zala megye két szövetkezeti hitelintézete egyesült, miután a Zala Takarékszövetkezet beolvadt az M7 Takarékszövetkezetbe.

Pest megyében pedig az Örkényi Takarékszövetkezet olvadt be a Pátria Takarékszövetkezetbe.

Ezzel lezárult az a folyamat, amely során több mint félszáz takarékszövetkezet egyesüléséből 12 regionális központú pénzintézet jött létre.

A 12 új takarékszövetkezeti régió határvonalait az ügyfelek igényeit, a lakosságszámot, a társadalmi, üzleti és pénzügyi szokásokat figyelembe véve, ezen kívül a közlekedési infrastruktúra adottságait, valamint a termelési láncok egy régióba szervezését szem előtt tartva a takarékok maguk alakították ki.

Takarékok megyénként
NévMegye
3A TakarékCsongrád, Jász-Nagykun-Szolnok
B3 TakarékBudapest, Fejér, Pest, Tolna, Veszprém
Békés TakarékBékés
Centrál TakarékHeves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest
Dél TakarékBudapest, Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Zala
Fókusz TakarékBács-Kiskun, Pest
Hungária TakarékBaranya, Fejér, Somogy, Tolna
Korona TakarékBudapest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád
M7 TakarékSomogy, Zala
Nyugat TakarékGyőr-Moson-Sopron, Vas
Pátria TakarékPest
Tiszántúli TakarékHajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg
Forrás: SZHISZ