Július közepétől speciális számlacsomagot kínál a társadalmilag hasznos vállalkozások számára az Erste Bank. A pénzintézet a hátrányos helyzetű csoportok támogatására, pozitív társadalmi hatások elérésére létrejött nonprofit szervezeteknek, egyesületeknek, alapítványoknak és szövetkezeteknek kínál olyan számlavezetési csomagot, amelyben díjmentesek a bankon belüli átutalások, a kártya és az internetbank.

A csomaghoz csökkentett tranzakciós díjtételek tartoznak, így a bank jelenleg a piacon legkedvezőbb feltételek mellett kínálja a számlavezetést a társadalmilag hasznos vállalkozásoknak. A csomag választására profitorientált vállalkozások is jogosultságot szerezhetnek, amennyiben bevételük felét társadalmi hatású tevékenységbe fordítják, vagy, ha dolgozóik legalább 50 százaléka megváltozott munkaképességű munkavállaló.

Az Erste Bank elkötelezetten támogatja a hátrányos helyzetű közösségeket segítő vállalkozások fejlődését, amit azzal is kifejez, hogy törekvését napi működésének részévé teszi, és termékkínálatában is megjeleníti - mondta Szalay Orsolya, az Erste Bank Social Banking területének vezetője. A bank júniusban zárta csaknem kétéves, az Erste Stiftunggal, az IFUA Nonprofit Partnerrel és a SIMPACT-tel közös, az EU által társfinanszírozott SEEDS (Social Enterprise Establishment and Development Support) programját, amelyben az esélyegyenlőtlenséget csökkentő, a rászorulók életminőségének javítását elősegítő társadalmi vállalkozásoknak kínált segítséget. A program alkalmat adott a banknak arra, hogy feltérképezze és megismerje a társadalmi vállalkozások speciális igényeit, így számukra előnyös ajánlatokkal jelenhessen meg.

A kedvezményes számlavezetési csomag mellett a bank kedvező kamatozású, egyszerűsített ügyintézésű hitellel is segíti a társadalmi vállalkozásokat. Az Erste Csoport június közepén írt alá a hét országra - köztük Magyarországra - kiterjedő garanciamegállapodást az Európai Beruházási Alappal, amelynek révén a társadalmi vállalkozások és civil szervezetek alacsonyabb kamat és kevésbé szigorú fedezeti követelmények mellett részesülhetnek egy 50 millió eurós hitelkeretből.

Fotó forrása: Erste Bank