Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarország meghatározó analitikai cége, a KVI-Plusz Kft. csatlakozott a világ vezető laboratóriumi vállalatához, az Eurofinshez - adta hírül a két cég.

Az akvizícióról annyit közöltek a Napi.hu-val, hogy a KVI-Plusz vezetősége a helyén marad és hamarosan meghatározzák a fejlesztés irányait.

Az ügylettel az Eurofins magyar laborjainak száma hatra nőtt. Ide tartozik a

  • a szekszárdi Minerág Kft.,
  • az Eurofins Agroscience Services Kft., amelynek Székesfehérváron és Hódmezővásárhelyen van telephelye,
  • a bélmegyeri Ökölabor Kft.
  • a szegedi Xilóz Kft.
  • a gyulai Food Analytica egy analitikai és mikrobiológiai laborral
  • és a most csatlakozott budapesti KVI-Plusz Kft.

A vállalat magyarországi központja szintén Budapesten van.

Az év elején történt Food Analyztica Csoport (élelmiszeranalitika) és a Minerág Kft. (mezőgazdasági vizsgálatok) felvásárlása után immár a KVI-Plusz Kft. csatlakozásával a környezetanalitika területén is tudunk helyi szolgáltatásokat nyújtani

- indokolta a felvásárlást Kishonti Alex, az Eurofins Kft ügyvezetője. Ezzel az Eurofins Magyarországon is a legnagyobb analitikai cégek közé került.

Ágoston Csaba, a KVI-Plusz Kft. ügyvezetője szerint a 14 éve bővülő vállalat az új tulajdonos által korábban nem látott lehetőségekhez jut.

A KVI-Plusz tavaly 432 millió forintos bevétel mellett közel 100 milliós adózás utáni eredményt ért el. A csepeli cégnek 35 dolgozója van.

Az Eurofins csoport globálisan tavaly 2,97 milliárd eurós (965 milliárd forint) bevételt ért el, nettó nyeresége 217 millió euró (70 milliárd forint) volt. A cégnek 44 országban több mint 400 laboratóriuma van, alkalmazotti létszáma meghaladja a 35 ezer főt. Az Eurofins tőzsdei cég, amelynek papírjaival több európai és amerikai börzén kereskednek.

A kép forrása: KVI-Plusz Kft.