Az év konyhafőnöke Ádám Csaba (Olimpia étterem); az év borászata a tokaji Bott Pince; az év étterme a Borkonyha (konyhafőnök: Sárközi Ákos) lett.

A kalauz értékelése szerint a legjobb hazai éttermek a következők:

17 pont: Costes restaurant, Onyx étterem, ZONA Bisztró

16 pont: Alabárdos étterem, Borkonyha, Laci!Konyha!, Olimpia Vendéglő, Salon Restaurant

15 pont: Aranykaviár étterem, Babel, Csalogány 26, LouLou Restaurant.

A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) minden évben az új Gault&Millau étterem- és borkalauz bemutatóján adja át az Aranyszalag Minőség tanúsítványokat is. A tanúsítványt a leghozzáértőbb hazai gasztronómiai szakemberek tesztjei, kóstolásai alapján ítélik oda legkiválóbb minőségűnek talált hazai termékeknek. Az elismerést idén Balogh Nagy Erzsébet keleméri Île de France-báránya és Baumgartner Antal tisztavérű szőke mangalicája kapta.

A kalauz Feltörekvő étterem díját a gyulai Patrióta étterem, A vidék étterme 2015 elismerést a békéscsabai Brill étterem, az Alternatív vendéglátás elismerést pedig a Pesti Burger és Bár kapta.