A Tesco angliai anyavállalatánál működő országos szakszervezet (USDAW) főtitkára, John Hannett megkeresésükre azt válaszolta: haladéktalanul tájékoztatják a londoni központot a magyar leánycégnél fennálló problémákról, illetve továbbítják feléjük a magyar érdekképviseletek követeléseit. Egyúttal támogatásukról biztosították a magyar érdekképviseleteket abban, hogy a munkavállalók szempontjából méltó módon rendeződhessen a fizetések körüli vita - idézi a lap a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) alelnökét, Buday Pálnét.

Úgy tapasztalja, hogy óriási összefogás körvonalazódik az áruházlánc dolgozói körében. Folyamatosan és nagy számban gyűlnek az aláírások, amelyek a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ) közös fellépést támogatják a Tescóval folytatott idei bártárgyalásokon. Van olyan vidéki egység, ahol a dolgozók 98 százaléka csatlakozott a kezdeményezéshez.

A feszültség amiatt alakult ki, hogy a kormány által elrendelt kötelező januári béremeléseken túl, az adókedvezmények ellenére, idén már nem fejlesztené tovább az országos átlagtól még mindig elmaradó fizetéseket. Emiatt a közeljövőben országos demonstrációt, szervezett munkalassítást, illetve más, törvényes eljárásokat hirdethetnek a dolgozók képviselői - olvasható a Magyar Időkben.