Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az építőiparban tevékenykedő Fejér-B.Á.L. Zrt.-t  2015 júniusában alapította a felcsúti nagyvállalkozó Mészáros Lőrinc három gyereke, a milliárdos azonban csak a közelmúltban szállt be a cégbe.

A vállalkozás építette Mészáros Lőrinc óbaroki kamionos pihenőjét, étteremmel és panzióval, a felcsúti Puskás foci akadémia új sport- és konferenciaközpontját, a Testnevelési Egyetem velencei továbbképző központját, és egyebek mellett több mint tízmilliárd forintért dolgoznak az érdi önkormányzatnak is.

A Fejér-B.Á.L.-nak tavaly 22,8 milliárd forintra nőtt a nettó árbevétele az előző évi 10,2 milliárdról. (2016-ban még 3,2 milliárdos forgalmat bonyolítottak.) Ennél sokkal nagyobb arányban nőtt az adózott eredménye: a 2017-ben elért 798 millió forintról 5 milliárd 685 millió forintra tavaly - írta a 24.hu.

Az eredmény után a Fejér-B.Á.L.-ból 5,6 milliárd forint osztalékot vesz ki a négy tulajdonos. Mészáros Lőrinc idén márciusban szállt be a gyerekei cégébe 600 ezer forintos részesedéssel, de az osztalékból fele arányban részesül.