Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kilenc adó csatlakozhat a Rádió 1 hálózatához; az ehhez szükséges jóváhagyást e heti ülésén adta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

A jelenleg Sopron Rádió, Tisza-tó Rádió, Rádió Focus (Salgótarján), a Debrecen Rádió FM95 és a Rádió Eger néven szóló médiaszolgáltatások, illetve a Baranya megyében a Pécs 90,6 MHz, Villány 100,9 MHz, Komló 99,4 MHz és Mohács 93,8 MHz frekvenciákon működő kereskedelmi rádiók hálózatba kapcsolódási kérelmét május 15-i határnappal hagyta jóvá a testület - írta az MTI.

Vajna András György - aki ki a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 60 milliárd forintos becsült vagyonnal a tizennegyedik legmódosabb magyar - vagyonkezelő cége 2015 júliusában alapította meg a Radio Plus Kft.-t. A cég egyedüli érvényes pályázóként nyert jogosultságot a Médiatanácstól, hogy elindítsa rádióját Budapest 1,16 milliós vételkörzetében.

A 18-35 éves korosztályt megcélzó Rádió 1 tavaly június óta sugároz - és terjeszkedik a fővároson túl is. A hatóság ugyanis engedélyezte, hogy a Rádió 1 szolgáltatója és kilenc helyi rádió (Baja, Dunaföldvár, Paks, Szekszárd, Győr, Tihany, Miskolc, Heves, Nyíregyháza) tavaly november 15-től hálózatba kapcsolódjanak. (Ezzel a Rádió 1 már 1,6 millió embert ért el.) A helyi rádióknak csak napi 4 óra 23 perc saját műsort kell szolgáltatniuk, a többi azonos tartalom lehet.

A hálózatba kapcsolódásos terjeszkedés tovább folytatódhat, a 444.hu információi szerint folyamatban lévő helyi frekvenciapályázatokon (Keszthely, Nagykanizsa) több éve működő szolgáltatót (Helikon Rádió Kft.) zárt ki a Médiatanács, s helyette két, rádiózásban tapasztalatlan, Fidesz-közeli cég lehet a befutó, amelyek feltételezhetően hálózatba kapcsolással tudnák csak működtetni a helyi adókat.