Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén a tervek szerint már több mint 4000 kollégájának biztosít fejlődési lehetőséget az áruházlánc. A képzések célja, hogy olyan modern kereskedelmi technikákat tanítson, mint az önkiszolgáló kasszák működtetése, valamint, hogy szakképzett munkaerőt biztosítson a kereskedelemben jelentkező hiányszakmákban, például a targoncavezető, pék, bolti hentes területén - olvasható közleményükben.

A vállalat nemcsak a saját dolgozóit, hanem a kereskedelemben elhelyezkedni kívánókat is támogatja: felnőttek gyakorlati képzőhelyeként országszerte 16 képzési centrumban biztosít gyakorlati helyet. A többi között cukrász, pék, bolti hentes, valamint egyéb kereskedelmi képzéseken tavaly több 800 fő vett részt, a sikeres OKJ-s vizsga után pedig 15-20 százalékuk csatlakozott a vállalathoz. A Tesco ebben az évben tervei szerint 7000 fő számára biztosítja majd a programot.

Az áruházlánc a szakmai tapasztalattal még nem rendelkezőket is segíti. Több mint 20 éve működő frissdiplomás programjában tavaly 6 fő vett részt, a 2018-2019-es évben pedig nagyságrendileg 10 frissdiplomás számára nyújt ilyen lehetőséget.

A Tesco nemcsak a diplomásokat, de a középiskolásokat is szakmai gyakorlatra várja. A lánc a 16-17 éves kereskedelmi tanulók számára országosan 58 áruházban 229 főnek biztosított gyakorlati helyet tavaly. Idén a tervek szerint ezt összesen legalább havi 300 főre növelik majd - írták közleményükben.