Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Börcsök Sándor elmondta, hogy az ideiglenes vagyonfelügyelet kezdeti szakaszában "kiemelt feladat a társaság helyzetéről, operatív működéséről való tájékozódás, adatok bekérése". Ezután következhet a gyakorlati működési mechanizmusok kialakítása, "például a banki műveletek ellenjegyzésének technikája, vagy a rendes gazdálkodás körét meghaladó műveletek meghatározása".

Az ideiglenes vagyonfelügyelő az adós társaság vonatkozásában önálló cégjegyzési jogosultsággal nem rendelkezik, az ügyvezető helyét nem veszi át, feladata az adós tevékenységének felügyelete a felszámolási eljárás kezdetéig. Az ideiglenes vagyonfelügyelő "ellenjegyzési joga, így döntési kompetenciája a rendes gazdálkodás körét meghaladó ügyletek vonatkozásában áll fenn". A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. hétfőn kapta kézhez ideiglenes vagyonfelügyelőként a Zsolnayhoz történő kirendelését - mondta.

Az Új Dunántúli Napló szombati számában írta, hogy pénteken ideiglenes vagyonfelügyelőt rendelt ki a Zalaegerszegi Törvényszék a porcelánmanufaktúrához. A bíróság a vagyonfelügyelő szervezetnek a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-t jelölte ki, miután a Zsolnayt korábban stratégiailag kiemelt gazdálkodó szervezetté minősítették. A Zsolnay felszámolását a közelmúltban - információik szerint - egy, a West Hungária Bau Kft.-hez köthető cég kezdeményezte, amely megvásárolta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által május 18-án felmondott 413 millió forintos hitelt.