A Gránit Bank a tervezettet meghaladó, 354 milliárd forintot elérő mérlegfőösszeggel zárta a tavalyi évet, amely közel ötvenszeres bővülést, éves átlagban 58 százalékos növekedést jelent a bank 2010. májusi indulása óta.

A bank teljes hitelállománya 2018 végén 160 milliárd forint volt, amely az indulás óta 95 százalékos éves átlagos növekedést jelent és az egy évvel korábbit 38 százalékkal haladja meg. A hitelállomány továbbra is kiváló minőségű, a teljesítő hitelállomány aránya 99,7 százalék.

A betétállomány az előző évhez képest 23 százalékkal nőtt és meghaladta a 302 milliárd forintot. A betétek éves átlagos növekedése 60 százalékos volt az alapítástól a beszámolási időszak végéig. Összességében a bank továbbra is Magyarország leglikvidebb bankja az 50 százalék körüli hitel-betét aránnyal.

Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató a közgyűlésen úgy vélekedett, a bank eredményei igazolják a 9 évvel ezelőtti alapításkor elhatározott digitális banki stratégia helyességét.

"Büszkék vagyunk az évi közel 60 százalékos növekedésre, a nemzetközi piaci sztenderdnél jóval korábban elért és azóta is folyamatos profittermelésre, a bank működési költséghatékonyságára, és arra, hogy ma már 50 ezer ügyfélszámlát kezelünk" - emelte ki.

Az ügyfélszám erős ütemű növekedése mellett folyamatosan nőtt a teljes egészében digitális csatornán nyitott lakossági számlák aránya, az utóbbi hónapokban az új lakossági számlák több mint fele már videós azonosítással a Gránit VideóBankon keresztül - fiókba utazás és sorban állás nélkül, elektronikus aláírással - nyitották meg.

A Gránit Bank 2010-es alapításától kezdve digitális üzleti modellt valósít meg, amelynek keretében ügyfelei részére fiókhálózat nélkül, elektronikus csatornákon nyújtja a pénzforgalmi szolgáltatásokat.