Hétfő délután a sok napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő várható. Csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet délután 25 és 28, késő este 15 és 21 fok között alakul. Este általában derült vagy gyengén felhős idő várható, majd hajnalra megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A késő esti 15, 21 fokról hajnalra 8, 15 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az OMSZ az előrejelzésében.

Keddre virradó éjszaka általában derült vagy gyengén felhős idő várható, majd hajnalra megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A késő esti 15, 21 fokról hajnalra 8, 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden fátyolfelhős lesz az ég, szűrt napsütés valószínű. Csapadék nem várható. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 28 fok között valószínű.

Szerdán napközben csökken a fátyolfelhőzet, délután már zömében felhőtlen lesz az ég. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 30 fok között alakul.

A Balaton Siófoknál 22.5, a Velencei-tó Agárdnál 21 fokos.

Az OMSZ szerint a jelenlegi időjárási helyzet szervezetünkre gyakorolt hatása közül a napfény szerepe emelhető ki. Ugyanis a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni, feltöltődni a kevésbé barátságos időkre.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.