Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gyulai önkormányzat önálló társaságot alapít a gyulai húsipar újjászervezésére - mondta Görgényi Ernő polgármester (Fidesz) hétfőn Gyulán a városi képviselő-testület és a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. egyeztető ülését követően. A nagy múltú gyulai húsipari cégre az államnak jelentős befolyása lesz a jövőben az önkormányzaton keresztül - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

A város 1,8 milliárd forintot kapott munkahelyek megőrzésére és gazdaságfejlesztési feladatokra - mondta el Görgényi Ernő polgármester (Fidesz) az átszervezés konkrét lépéseiről. "A forrásból a húsipart szervezzük újjá, és nem a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát nevű vállalatot" - hangsúlyozta. Tájékoztatása szerint az önkormányzat napokon belül önálló társaságot alapít száz százalék tulajdonrésszel, erről szerdán születik döntés a rendkívüli közgyűlésen.

A cél egy több mint száz éves ipari kultúra megmentése, ezt a feladatot a város neves húsipari szakemberekre bízza majd - mutatott rá Görgényi Ernő. A tervek szerint az új társaság megvásárolja a húskombinát felszámolási eljárása során értékesítésre kerülő ingatlanokat és termelő eszközöket, és átveszi a dolgozókat. A polgármester szerint az újjászervezett vállalat két-három éven belül tehető nyereségessé.