A cég kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti (EBITDA) nyeresége a 2016 szeptemberének végéig tartó időszakban 58,8 millió euró (mintegy 18 milliárd forint) volt, ami 3,7 millió euróval (mintegy 1,1-1,2 milliárd forinttal) haladta meg a tavalyi háromnegyedév eredményét. Ugyanebben az időszakban a konszolidált értékesítési árbevétel elérte a 424,3 millió eurót (mintegy 130 milliárd forintot), ami 32 millió euróval (mintegy 10 milliárd forinttal) több az egy évvel korábbinál.

Fuvarmegbízásaik száma kimagasló növekedést mutatott, járműveik az év első kilenc hónapjában 165 ezerrel több megbízást teljesítettek, mint egy éve. A cég 3500 szerelvényes saját tulajdonú kamionflottája - amely Európa egyik legnagyobbja - száz új járművel gazdagodott az időszakban, ezzel is erősítette a cég versenypiaci helyzetét. A bővítés hozzájárul a flotta 2 év alatti átlagéletkorának megőrzéséhez.

Az Európában uralkodó sofőrhiányra a Waberer's a gépjárművezetői jövedelmek 15 százalékos növelésével reagált és különböző szociális, jóléti juttatások bevezetésével is növelte munkaerőpiaci vonzerejét. A Waberer's pilóták száma szeptember végére több mint 10 százalékkal nőtt, és meghaladta a 4800-at, a teljes munkavállalói létszám elérte a 6500-at.

A Waberer's járművei 2016 első kilenc hónapjában 411 millió kilométert tettek meg Európa útjain. A szerelvények rakottsági mutatója az elmúlt év azonos időszakához képest is tovább javult és az európai iparági átlagot meghaladva elérte a 91,6 százalékot.

A harmadik negyedévben működött először új tulajdonosi struktúrában a társaság, miután a Mid Europa Partners (MEP) Közép- és Délkelet-Európa vezető magántőke-befektetési alapja ez év júliusában 97,1 százalékára növelte részesedését a cégben.