Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

November végéig több mint 250 ezer utas repült a légitársasággal Debrecenből vagy Debrecenbe. A Wizz Air 2017. tavaszától bővíti kínálatát, március 26-tól hetente kétszer közlekednek majd gépek Debrecen és az izraeli Tel-Aviv között. Az új járat mellett a társaság a hajdú-buhari megyeszékhelyről öt nagyvárosba, Londonba, Eindhovenbe, Malmőbe, Milánóba és Párizsba indít gépeket. A Wizz Air 2012 óta használja a debreceni repteret, és azóta több mint 700 ezer utast szállított, a bázisreptér tavalyi elindításával pedig 35 új munkahelyet is teremtett a városban.

Herdon István, a Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója elmondta: a debreceni reptér tavalyi 172 ezres forgalmat sikerült jelentősen növelni, így idén a Wizz Airnek köszönhetően elérik a 290 ezres utas létszámot.

Papp László Debrecen polgármestere a repteret stratégiai jelentőségűnek nevezte. Szerinte a légikikötő olyan különleges adottság a város életében, amilyennel a befektetőkért folytatott küzdelemben csak a legnagyobb vetélytársak rendelkeznek a térségben. A polgármester a tel-avivi járat indítása kapcsán megjegyezte: Debrecenből ez lesz az első, de remélhetőleg nem az utolsó keleti desztinációja a Wizz Airnek. A városban él az ország második legnépesebb zsidó közössége, de nemcsak nekik, hanem az Izraelből érkező turistáknak is jó lehetőséget kínál majd az új járat, hiszen Kelet-Magyarországon, a Kárpátalján és Nyugat-Romániában is sok olyan vallásturisztikai érték van, ami miatt érdemes ide utazni.