Felszámolója pályázatot hirdetett a Cívis-hotellánchoz tartozó két tiszaújvárosi szálló, a Phőnix és a Kárpátia hotelek értékesítésére, az előbbi forgalmi értéke az ingóságokkal és műalkotásokkal együtt – áfa nélkül – 477 millió, míg az utóbbié 106 millió forint – derül ki a pályázati kiírásból.

A város központjában álló épületek közül a Phőnix háromcsillagos, 76 szobás, míg az egykori munkásszállóból kialakított Kárpátia egycsillagos, 49 szobás hotel.

Ajánlatot március 16-án lehet rájuk tenni a felszámoló Cash & Limes Zrt.-nél.

A szálláshelyeket a tavaly szeptember óta felszámolás alatt lévő Cívis Phőnix Kft. üzemelteti, amely a szintén felszámolás alá került Cívis Hotels (CH) Zrt. érdekeltségébe tartozik.

Folyamatban van a Cívis Hotels debreceni szállóinak, az Aranybika és a Kálvin téri Best Western értékesítése is, ezekre március 11-ig lehet pályázatot benyújtani a felszámoló Kelet-Holding Zrt.-hez. A város főterén álló, 1915-ben épült, háromcsillagos, kétszáz szobás Aranybika forgalmi értékét nettó 1,98 milliárd forintban határozta meg a felszámoló, míg a szintén háromcsillagos Best Westernét 522 millióban.

A CH-csoporthoz tartozik a gyulai Park hotelt üzemeltető Új Park Vendéglátó Kft. is, amelynek végelszámolása folyamatban van. A Várfürdő szomszédságában álló, háromcsillagos, 56 szobás hotelt a végelszámoló Kelet-Holding nettó 509 millió forint forgalmi értéken hirdette meg eladásra. Erre március 7-ig lehet ajánlatot tenni. Az Aranybika és Best Westren eladására másodszor írtak ki pályázatot, az első, novemberi kiíráson nem érkezett ezekre ajánlat, csak a szintén meghirdetett hajdúszoboszlói Délibábra. A nettó 1,1 milliárd forint forgalmi értéken kínált szálláshelyet 800 millió forintért vásárolta meg a nyertes pályázó.