Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A biztosítók idei várható 967 milliárd forintos díjbevételét vetette össze a 2007-es adattal Erdős Mihály, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) alelnöke, a Generali Biztosító elnök-vezérigazgatója a konferencián tartott előadásában.

A 2007-es 517 milliárd forintos díjbevétellel szemben - az idei árakon számolt összehasonlításban - a mostani közel ezer milliárd forint csak 404 milliárd forintnak felel meg, tehát a piac még mindig nem érte el a 10 évvel ezelőtti szintet. Az előadó a következő 10 évben az életbiztosításokból származó díjbevétel háromszorozódását, míg a nem életbiztosításokénak a duplázódását határozta meg  ahhoz, hogy közelebb kerüljünk az uniós átlaghoz (már ami a biztosítási penetrációt illeti).

2025-re az Y-generáció adja a munkaerőpiac háromnegyedét és a biztosítási termékeket az ő igényeikhez kell alakítani. Megjegyezte, hogy a nyugdíjbiztosítások száma idén 30 százalékkal nőtt és elérte a 320 ezret - tette hozzá.

A biztosítók díjbevételének duplázódásával kalkulál a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a következő 10 év alatt - erről Kondrács Csaba, az MNB ügyvezető igazgatója beszélt előadásában.

Az öngondoskodásnak (az életbiztosításokat és az önkéntes nyugdíjpénztári tagságot sorolta ide) pedig 1 millióval kell növekedniük. Friss adatokat is hozott az előadó, így az idei első félévben a 9 ezer fős biztosítási alkusz tábor 26 milliárd forintot "termelt" így egy főre 3 millió forint jutalék esett.

Az életbiztosításokból 7,6 százalékkal, míg a nem életbiztosításokból 45 százalékkal részesednek az alkuszok. Az utóbbiban a jármű biztosítások domoinálnak.

2007-ben két tank benzinbe került egy átlagos kgfb, most másfél tank benzin az ára

- mondta arra utalva, hogy nem olyan drágák ma a kgfb-k.

Ami pedig az alkuszok jövőjét illeti: a lakásbiztosítások és az életbiztosítások felé látta a piacuk növekedését az előadó. Az értékesítés technikájában pedig 10 év múlva az innovatív eszközök adják az új szerzések felét.

A kép forrása: Pixabay.