Üzemkezdet óta nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között. Eredetileg azt ígérték, hogy 7 órára újra indul a közlekedés a vonalon, azonban ez háromnegyed 9-ig nem történt meg.

A Budapesti Közlekedési Központ részéről Nebenführer Dávid szóvivő azt közölte: a hatóság és a BKV Zrt. még egy órát kért, de továbbra is pótlóbuszok szállítják az utasokat. A 444 szerint zsúfolásig tömöttek a megállók.

A BKK Facebook-oldalán azt írta: aki teheti az Örs vezér tere felől vegye igénybe a 3-as villamost a Mexikói út felé, a 62-es villamost pedig a Blaha Lujza tér felé. Már 50 pótlóbusz van forgalomban - tették hozzá.

Az MTI megkeresésére azt mondta: a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit - mondta el a hírügynökségnek Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. A hatóság ennél többet nem közölt, de a Blikk információi szerint éjszaka a metró vonalán, a Blaha Lujza térnél kisiklott egy műszaki szerelvény. Éjjelente a vonalon különböző kisebb munkálatokat, karbantartásokat végeznek az alagútban, erre használták ezt az eszközt is.

A fotó forrása: Shutterstock.