A Citigroup negyedéves bevételi számainak közlésével együtt érkezett a magyarok számára is fontos bejelentés: a bankóriás 11 piacon szünteti meg lakossági jelenlétét - írja  a Portfolio. Ezek között szerepel Magyarország, Costa Rica, Csehország, Egyiptom, Salvador, Guam, Guatemnala, Nicaragua, Panama, Peru és Japán.

"Az értékesítés a legtöbb érintett lakossági üzlet esetében folyamatban van, megvalósulásuk a piaci körülmények, a felügyeleti és egyéb jóváhagyások függvénye. A stratégiai lépések várhatóan 2015 végéig nagyrészt lezárulnak" - áll a Citigroup közleményében, amit az MTI közölt. A közlemény szerint "Magyarország fontos ország a Citi számára, ahol tovább folytatja vállalati és intézményi, illetve kkv-ügyfeleinek (kis- és középvállalkozások) kiszolgálását, mint ahogyan azt 1985 óta teszi". A Citi vállalati és intézményi üzletága továbbra is 160 országban, illetve közigazgatási területen működik.

A Citi bank szeptemberben közölte, hogy bezárja a debreceni, a győri és a miskolci fiókját szeptember 26-ai hatállyal. A Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepének vezetősége erről levélben tájlékoztatta az ügyfeleket. A bankfiókok listája elérhető a www.citibank.hu honlapon, ez alapján jelenleg Budapesten 9 fiókja van.

A Citigroup a harmadik negyedévben jól teljesített, az egy részvényre jutó eredmény tekintetében a vártnál 2,7 százalékkal magasabb pozitív meglepetést okoztak a befektetőknek, a bevételeknél pedig közel 5 százalékkal magasabb tényadatot közöltek - írja a Portfolio.hu.

A Citibank mai bejelentése azért is bír kiemelt jelentőséggel, mert a Citibank hazánkban az egyik legnagyobb szolgáltatónak számít a privátbanki piacon. A 15/75 millió forintos belépési limit mellett a Portfolio Privátbanki Felmérése szerint június végén 9100 ügyfélszámlán 205 milliárd forintos vagyont kezeltek. Ha eltekintünk a szolgáltatók eltérő belépési limitjeitől, akkor kezelt vagyon alapján 6., míg az ügyfélszámlák alapján a 2. volt a gyűjtésünk alapján.