Korábbi üzlettársait csapta be egy nem létező befolyásával üzérkedő 53 éves férfi, de lebukott - derült ki a  a Fővárosi Főügyészség közleményéből. Az illető ellen vádat emeltek, a vádirat szerint az ügy kiindulópontja az, hogy a férfi átvette egy cég tulajdonosi és képviseleti jogait egy házaspártól, azonban ennek kapcsán elszámolási vita merült fel köztük.

A férfi a házaspárnak még 2016-ban valótlanul azt állította, hogy a cég ellen adóhatósági vizsgálat indult, amely a házaspár korábbi gazdasági tevékenységét érinti. A vádlott azt is mondta, hogy ha a házaspár fizet neki több mint másfél millió forintot, akkor hajlandó olyan valótlan tartalmú nyilatkozatot tenni az adóhatóság előtt, hogy a korábbi könyvelési iratokat kidobta.

A férfi szerint a kért pénzből félmillió forint ügyvédi munkadíj lett volna, egymillió forint pedig az a vesztegetési pénz, amelyet az adóhatóság alkalmazottjának juttattak volna el. A vádlott állítása szerint ezért az adóhatósági alkalmazott eredménytelenül folytatta volna le a vizsgálatot. A vádlott állításai azonban valótlanok voltak, célja kizárólag pénzszerzésre irányult. A házaspár a korrupciós ajánlatot nem fogadta el.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Ez a bűncselekmény a törvény szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.