Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy rózsadombi, 165 négyzetméteres lakásba, amely Bártfai-Mager Andrea, a negyedik Orbán-kormánynak a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztere tulajdonában van a 2010-es években mintegy hatvan cég volt bejegyezve - számolt be a portál.

E cégek döntő többsége zavaros körülmények között megszűnt vagy elköltözött az elmúlt egy-két évben. Szinte valamennyi ide bejegyzett társaság Balogh Sándorhoz kötődött.

A G7.hu több forrásból is úgy értesült, hogy Balogh és Bártfai-Mager korábban házastársak voltak, több közös vállalkozásuk is volt. Két gyerekük is van, akik szintén aktívan üzletelnek: 26 éves fiuk és 22 éves lányuk együtt szintén több mint tíz cégben töltenek be vezető szerepet.

Számos név bukkan fel rendszeresen az üzletember cégeiben vagy különböző alapítványaiban. Közülük néhányan szerepeltek már Magyarország legnagyobb adótartozóinak listáján is.

A lakásában működött céghálóról megkérdezték Bártfai-Mager Andreát, aki annyit közölt, hogy az ingatlant "2004 és 2016 között egy könyvelőiroda használta". Arról sem tudott, hogy saját gyerekei több céget is vezettek a lakásában. Ráadásul nem az összes vállalat váltott székhelyet 2016-ig, még most is akadnak olyan szervezetek, amelyek az ingatlanba vannak bejegyezve.

Reagált Balogh

Balogh Sándor délután az alábbiakat reagálta a 444.hu szerint:

"Bártfai-Mager Andreával 1998 óta különváltan élünk, azóta semmilyen üzleti kapcsolatban nem állunk, nincs közös cégünk vagy vállalkozásunk. Azonban két közös gyermekünkre tekintettel jó viszonyt ápolunk.

A cikkben említett ingatlant 2004 és 2016 között üzleti és gazdasági tevékenységem folytán jogszerűen használtam. Az ingatlan használatáért díjat nem fizettem. Az itt folyó gazdasági tevékenységemnek semmi köze sincs Bártfai-Mager Andreához, erről neki nem volt tudomása, munkámat tőle függetlenül végeztem."