Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pénzügyi tudatosság alapvető eleme az előrelátás, a kockázatok csökkentése - a felelős gondoskodásban ezért van kiemelt helye a biztosításoknak. Fontos az előrelátás mind a biztosítások megkötésekor, mind a megfelelő szolgáltatást nyújtó nyári program, tábor kiválasztásakor.

Az összes kifizetett táppénz negyede gyermekgondozáshoz kapcsolódik, azaz az emberek azért kénytelenek szabadságot kivenni, hogy otthon maradjanak beteg gyerekükkel. Ez ugyanakkor kieső családi bevételt jelent, amit pótolni kell - mondta Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Bár az utasbiztosítások díjbevétele a múlt évben 17 százalékkal, 12,5 milliárd forintra emelkedett, s az idei első negyedév még jobban indult, a biztosításokra áldozott összeg eltörpül attól a 742 milliárd forinttól, amelyet tavaly elköltöttek honfitársaink külföldön. Még mindig az utazóknak csak 45-50 százaléka köt utasbiztosítást, s külön gond, hogy a gyermekeket nem védi például bankkártyákba épített - sokszor csökkentett szolgáltatású - biztosítás sem - állapította meg Lehel Gábor, az Union Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Ma már mind több biztosítónál nem csak külföldre, hanem belföldre is köthető "utasbiztosítás", olyan speciális baleset-biztosítás, amelyeket csak egy-egy belföldi utazás, vagy épp a gyerekek táborozásának idejére köthetünk meg. Baj esetén ezek a biztosítások asszisztencia szolgáltatásuk révén nagy segítséget nyújthatnak a betegirányítás vagy -szállítás terén, de poggyászkárokra is fedezetet biztosítanak - tette hozzá Pandurics Anett, a Posta Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója. Már elérhetők a belföldi utasbiztosítások csoportos változatai is, amelyek például az iskolai kirándulások vagy épp a táborozások alkalmával nyújthatnak biztosítási védelmet egész osztályközösségek, iskolai- vagy egyéb táborok résztvevői számára. A nyári táborok kapcsán pedig minőségi ismérv lehet, hogy a táborszervező rendelkezik-e táboroztatói felelősségbiztosítással.

A piacon megtalálhatóak speciális, a gyerekek számára fejlesztett baleset-biztosítások, amelyek nem csak a gyerekek körében gyakoribb csonttörésekre vagy épp égési sérülésekre adnak magasabb térítést, de figyelemmel vannak például arra is, hogy a gyerekek kórházba kerülése miatt a szülők az első ápolási naptól kieshetnek munkájukból - mondta Sztanó Imre, az NN Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A kép forrása: Police.hu.