Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fogadj örökbe! című kötet a Szabad a gazdi elnevezésű kampány weboldaláról ingyenesen letölthető. Az állatmenhelyek és gyepmesteri telepek által nyomtatott formában is igényelhető útmutató tartalmaz minden olyan információt, amely az örökbefogadók felkészüléséhez, felelős állattartóvá válásához szükséges - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a pécsi Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnél az MTI beszámolója szerint.

A kiadvány azoknak szól, akiknek még sohasem volt kutyájuk, de szeretnének örökbe fogadni egyet.

Az útmutatóból megtudható, milyen szempontok szerint választhatunk "ideális négylábú társat" magunk mellé, melyek a kutya örökbefogadásának jogi feltételei, mekkorák a tartási költségek és hogyan lehet megkönnyíteni az összeszoktatást.

A Fogadj örökbe! nem az első kiadvány a 2013-ban az Agrárminisztérium és a Nébih által indított, felelős állattartást népszerűsítő, a kutyák vásárlása helyett az örökbefogadásukra, továbbá az ivartalanításukra ösztönző Szabad a gazdi nevű programban - közölte Zsigó Róbert . Korábban megjelent a Kutyakötelesség című kötet a kutyatartáshoz kapcsolódó jogszabályokkal foglalkozott, a Harmóniában együtt című pedig óvodásokhoz és iskolásokhoz szólt.

Az elmúlt években nőtt az állatvédelemre fordítható forrás: a pénzből ebrendészeti telepek, kutyamenhelyek korszerűsítése valósulhat meg és több, az állatvédelmet szolgáló intézkedés is történt. Ilyen volt a kutyák kötelező chipezése, a jelölést, nyilvántartást segítő ebadatbázis létrehozása is - jegyezte meg az államtitkár.

Nő az örökbefogadásai kedv Magyarországon - mondta Farkas Tamás, a Misina vezetője. "Azt szeretnénk, ha az emberek ne csak megsajnálják ezeket a kutyákat, hanem felelősségteljesen örökbe is fogadnák." A Misina jelenleg 250 kutya ellátásáról gondoskodik. Tavaly 605 kutya került hozzájuk, több mint 500-at sikerült örökbe adniuk. Az évi 22 ezer vendég nagy része gyermek, akik közül sokan szüleikkel visszatérnek és örökbefogadott kutyával térnek haza - mondta az egyesület vezetője az MTI-nek.