Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tavalyi, alacsonyabb értékesítési mennyiségnek az egész autópiacot érintő, új károsanyag-kibocsátási normára való átállás, és az ennek következtében történő gyártáskiesés az oka annak, hogy a Lada eladásai csökkentek 2018-ban - mondta Pataki András, a Lada Hungary cégvezetője.

A keresleti előrejelzés alapján azonban több új magyar LADA tulajdonos is lett volna 2018-ban, ha nem alakul ki ez a sajnálatos készlethiány - tette hozzá

A Lada jelenleg négy modellel van jelen a piacon, ezek a Vesta, a Granta, a Kalina és a 4X4. Utóbbiból 270 darabot vásároltak, ebből 85 darab a 4x4 Pack nevű kishaszongépjármű.

Grantából 105, Kalinából 145, Vestából pedig 359 darab talált gazdára. Utóbbinak különösen a Sedan típusa volt a legkelendőbb: az összes eladott Vesta közel 70 százalékát ez a modell tette ki. A piaci trenddel ellentétben, Ladát 90/10 arányban inkább magánszemélyek vásárolnak.

Decemberben kevesebb mint 10 ezer új személyautó kelt a magyar piacon, ami 11 százalékos csökkenést jelent éves szinten. Ezzel szemben 2018-ban - az egész év során - összesen több mint 136 ezer új személyautó talált gazdára, ez viszont 17,5 százalékos emelkedésnek felel meg.