Három, a mindennapokat is érintő kiállítás van a hétvégén, a Hungexpón az utazások vannak a fókuszban, a budapesti Erzsébet téren kávék, a Papp László Sportarénában pedig a konyhák. A Buksza szombaton ezeket nézte meg.

Konyhából próbálkoznak

A konyhakiállításon a legnagyobb tömeg az egyik lakástakarékos cég standján volt, ahol a munkatársak igyekeztek a látogatókkal szerződést kötni. Az érdeklődés egyrészt annak köszönhető, hogy a cég sok munkatárssal volt jelen, másrészt a szokásos szerződéskötési díjat is elengedi most a cég.

Ezen a standon egy gyors inkognitótesztet is készítettünk. Ez abból állt, hogy látogatóként (nem újságíróként) érdeklődtünk a konstrukcióról. Részletesen mesélt róla az üzletkötő, aki a csapat egyik vezetője lehetett. Igyekezett persze arra is rávenni minket és kössük meg a lakástakarék-szerződést és vegyünk fel rá azonnal egy áthidaló hitelt. (A lakástakarék-konstrukciók jelenleg az egyik legjobb hozamú befektetést jelentik a magyar piacon akik lakáscélra takarékoskodnak. Erről itt és itt olvashat részletesen.)

A konyhakiállításon egyébként a kávégépek voltak túlsúlyban. Volt például félmilliós, okostelefonos applikációval vezérelhető kávéfőző. Kétségtelenül kényelmes, hogy egy egyszerű alkalmazáson keresztül lehet beállítani a kávé erősségét, a tejmennyiséget. Ugyanakkor azok a gépek, amelyek tudásban nagyjából ugyanezt tudják csak nem irányíthatóak okostelefonról azok 150 ezertől indulnak, ennyivel nem ér többet ez a telefonos megoldás.


Buksza

Több nagy konyhagépmárka elhozott egy rakás gépet. Mindenhol voltak érdeklődők,de az sehol nem derült ki miért érdemes megvenni egy 300 ezer forintos robotgépet vagy egy 300-500 ezres hűtőt.

Helyszín: Papp László Sportaréna

Belépő felnőtteknek: 2500 forint

A kávé, mint mellékszereplő

A budapesti Erzsébet téren, az Akváriumban kapott helyet a kávékiállítás. Bár kávét éppenséggel lehetett kóstolni több standon, de ennél több kávés céget várna egy látogató.

Buksza

Pár kávés cégen kívül az egyik szója- és egyéb tejmentes italairól ismert márka, boros cégek, kávéfőző-forgalmazó és desszertkészítők vonultak fel, miközben a színpadon kávékészítő verseny volt. Az egyik legjobb stand az albertkázmérpusztai csokikészítőké volt, ahol bonbonokat, magos csokikat árultak.

Helyszín: Budapest Erzsébet tér, Akvárium

Belépő felnőtteknek: 3500 forint

Utazások prospektusból

A Hungexpón rendezett kiállítás az utazásról szólt. Sok ország - többek között Marokkó, Olaszország, Törökország - hozott standot. Egyik résztvevő sem próbált valami rendhagyó, izgalmas megoldással csábítani a látogatókat. Mindenhol szép képekkel ellátott prospektusokból lehetett tájékozódni. Ugyanúgy, ahogy a magyarországi célpontoknál. A kiállítás lényege az lenne pedig, hogy az interneten elérhető információknál, képeknél valami többet nyújtsanak a kiállítók.

Buksza