Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hiába emeli a BKV a busz- és villamosvezetők bérét, amíg olyan vezetők dolgoznak a cégnél, akiknek szerepük volt a korábbi létszámleépítésekben, a járművezetők elvándorlásában és minden erejükkel azon voltak, hogy bezárjanak egy buszgarázst, ami számos alkalmazottat arra késztetett volna, hogy elhagyja a vállalatot - idézte a Népszava Szabó Istvánt, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnökét.

Ez hitelteleníti a céget, így magasabb bérért sem lehet majd munkavállalókat találni. A szakszervezeti vezető szerint azoknak a felső és középvezetőknek kellene távozniuk a BKV-tól, akik nem léptek fel a kollektív szerződést sértő munkáltatói intézkedésekkel szemben. Amíg ez nem történik meg, addig pusztán a pénzért nem fog senki a cégnél maradni.

Az érdekvédő kifogásolja, hogy amikor egy sofőr hibázik, felelősségre vonják, de amikor a vezető mulaszt, elmaradnak a következmények.

Reagált a cég

A BKV Zrt. menedzsmentje minden esetben a vállalat és a munkavállalók érdekeit tartja szem előtt. A munkaerőhiányra nem az a megoldás, hogy feláll a vezetőség valamelyik elkötelezett tagja. A BKV Zrt. továbbra is elkötelezett a munkavállalók megtartása mellett. Ennek egyik eszköze a 2018-as bérmegállapodás is, amely további biztonságot adhat a munkavállalóknak.

A nyitókép forrása: Szász Péter/Napi.hu