A Michelin-csoport tovább bővíti nyíregyházi termelőegységét, amelyben nagyteljesítményű, szupersport kategóriás, Michelin márkájú személyabroncsokat gyárt. A 40 millió eurós beruházás megvalósítása 2015-ben kezdődik el, és 2017 végére a tervek szerint 100 új munkahely létrehozását teszi lehetővé. A bővítés eredményeképpen a gyár kapacitása 2017 végére el fogja érni a napi 6900-as darabszámot - közölte a társaság.

A bővítést az teszi lehetővé, hogy az európai személyabroncs piacon a kiemelkedően magas teljesítményű, vagyis a legalább 18 collos méretek szegmense tartós növekedést mutat. A jelenlegi termékkör mellett elindul majd a kiterjesztett mobilitást biztosító, defekttűrő személyabroncsok gyártása is.

Bár a Michelin Hungária Kft. ez év közepével végleg bezárja félezer főt foglalkoztató, középkategóriás teherabroncsokat gyártó üzemét - a volt Taurus-gyárat - a fővárosban, a most bővítés előtt álló nyíregyházi egysége mellett tovább működteti a Közép- és Dél-Európát ellátó váci logisztikai bázisát. Tovább folytatja tevékenységét a vállalat alapanyag kereskedelemmel foglalkozó stratégiai egysége a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzséron. A vállalatcsoport 2013-ban hozta létre Budapesten új irányító szervezetét, amely világszinten koordinálja az alsó-kategóriás személyabroncs márkáinak kereskedelmét, s a Michelin márka személy, teher- és mezőgazdasági abroncs kereskedelme is változatlanul folytatódik a hazai piacon.