Ma, szeptember 16-án hatályba léptek a 16/2016, illetve 17/2016. kormányrendeletek legújabb, egyszerűsítéseket és kiterjesztéseket szabályozó módosításai, ezáltal sokak számára nyílt meg az állami támogatás lehetősége lakás vásárlására, építésére, bővítésére. A pontos részletekért már ma felkereshetőek az FHB Bank szakértői a bankfiókokban is.

A fiókjainkban kialakított csok pontokon szakértőink személyes tanácsadás keretében akár már ma is részletes tájékoztatást nyújtanak és a friss feltételeknek megfelelően indítható el az igénylés - mondta Tokodi Gábor, az FHB Bank vezérigazgató-helyettese. Az FHB Bankban továbbra is soron kívül szolgálják ki a csokról érdeklődő ügyfeleket. A csütörtök este megjelent rendeleti módosítások számos családnak kínálnak új lehetőséget a támogatás igénylésére, megoldást lakáscélú terveik megvalósítására.

A csok bevezetésének fontos tapasztalata volt, hogy az érdeklődők jelentős része először az interneten tájékozódik. A www.fhb.hu oldalon bárki számára feltételektől mentesen elérhető csokkalkulátoron a csütörtök esti bejelentés hatására már megnövekedett a forgalom, hamarosan frissítjük a szintén népszerű netes jogosultságellenőrző alkalmazást. A bankfiókokban, az online kapcsolatfelvételi lehetőségeken és az FHB TeleBank munkatársait a 06/1/3344-344 telefonszámon felhívva egyaránt kapható részletes tájékoztatás.

A bank szerint ezek a legfontosabb, a legtöbb ügyfelet érintő változások:

  • Új lakást már a használatbavételi engedély megszerzése előtt is meg lehet venni a támogatással.
  • A születendő magzat a korábbi 24. helyett már a 12. hetet követően gyermeknek minősül.
  • A gyermek maximális életkora 20 helyett 25 év és már nem előírás a hallgatói jogviszony.
  • Gyámság alatt álló gyermekre is igénybe lehet venni ezt a támogatást.
  • Szolgálati lakásban élő is igényelhet, ez a jogviszonya nem minősül a bentlakási kötelezettség megszegésének.
  • Építőközösség tagjai is igényelhetik a támogatást az építőközösség nevére kiállított számla alapján.
  • Osztatlan közös tulajdon esetén a használati jogmegosztásban nevesített kizárólagos tulajdon elfogadható tulajdonnak.