Tavaly 1,36 millió vonat körülbelül közel 101,6 millió kilométert tett meg hazánkban. Ez annyi, mintha kétezer-ötszáznál is többször járta volna körbe a Földet az Egyenlítő mentén egy vonat. Ebből a személyszállító vonatok 77,8 millió kilométert; míg a tehervonatok 18,7 millió kilométert futottak.

Az árufuvarozási vasútvállatok közül piacvezető a Rail Cargo Hungaria Zrt.; a második legjelentősebb vállalat az MMV Zrt. és dobogós helyen végzett a GYSEV Cargo Zrt. is - közölte kedd reggel a MÁV.

A partnerek számának növekedésével a vasúttársaságnak az előző évhez képest közel két százalékkal magasabb, több mint 95,3 milliárd forint árbevétele származott tavaly a pályadíjakból.

A vasúti árutovábbítás felfutásának hajtóerejét elsősorban a belföldi forgalom növekedése jelentette, ami feltehetőleg az anyag- és szállításigényes építőiparnak és az autóiparnak köszönhető. A vasúttársaság arra számít, hogy a magyar gazdasági teljesítmény javulása a vasúti áruforgalomra további #mce_temp_url#kedvező hatást gyakorol.