Megfelelő munkaerőt ugyanakkor a futárcégekhez hasonlóan nehezen találnak: a toborzás az ország nyugati részén és a központi régióban a legnehezebb - tájékoztatta a lapot a Magyar Posta Zrt.

Arra ugyanakkor nem adott a cég választ, hány betöltetlen álláshely van a cégnél. Holott a Magyar Posta feltehetőleg az őket is sújtó munkaerőhiány miatt igyekszik elébe menni a karácsonyi összeomlásnak, és ezért korlátozza november 15-től a nem szerződött üzleti ügyfelek által feladott csomagok számát, valamint függeszti fel az extra és különleges kezelést igénylő csomagok szállítását.

Október végén ugyanakkor még sajtótájékoztatón jelentették be: a Posta felkészült a megnövekedett karácsonyi forgalomra. Most azzal indokolták lapunknak a korlátozó lépéseket, hogy az egyedi és extra méretű küldemények indokolatlanul nagy szállítási kapacitást foglalnak le, a csomaglimittel pedig tervezhetőbbé válik a karácsonyi csúcsforgalomban a kapacitás, és így zökkenőmentesen tudják biztosítani a vállalt szállítási időket - írta a Népszava.