Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szakszervezetének (HADFSZ) elnöke kijelentette: a dolgozói érdekképviselet követeléseit nagyrészt teljesítő, kompromisszumos bérmegállapodás született a magyarországi Bosch-csoport és a HADFSZ között.

Janik Tamás elmondta: a hatvani üzemben január végén megtartott kétórás figyelmeztető sztrájkot követően a munkaadói oldallal folytatott tárgyalásokon sikerült nemcsak alapbéremelést, hanem egyéb szociális, a munkavállalói hangulatot javító elemeket is tartalmazó konszenzusos javaslatcsomagot kidolgozniuk.

Elmondása szerint ennek jóváhagyására vagy elvetésére öt napjuk volt a dolgozóknak, akik végül 74 százalékos arányban éltek a megállapodás-tervezet véleményezésének lehetőségével, végül a szavazásban részt vevők 94 százaléka támogatta a tervezetet.

A szakszervezeti vezető hangsúlyozta: a meggyőző arányú pozitív felhatalmazás birtokában írták alá a vállalat képviselőivel a megállapodást, amelyben 12 százalékos egységes alapbéremelés, valamint a negyedéves jelenléti bónusz bevezetése mellett munkaidő-kedvezmény és a karácsonyi időszakra vonatkozó pótlékok jelentős emelése is szerepel.