Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarországon és Olaszországban is tart még a nyomozás, a szakértői vizsgálat kint már véget ért. A szülők a napokban kapták kézhez a lefordított baleseti jegyzőkönyvet, amely szerint a Setra típusú buszt 2003-ban 53 üléssel helyezték forgalomba, és később - engedély nélkül - átalakítottak, így a járművön 58 személy is elfért - olvasható a portálon.

Februárban szivárgott ki, hogy a Pizolit Személyszállító Kft. buszában illegálisan beszerelt üzemanyagtartály volt, ezt viszont Czakó Tibor, a buszos cég ügyvezetője akkor cáfolta. A Facebookon is nyilvánosságra hozott baleseti jegyzőkönyv szerint azonban a buszon három tartály volt: elől egy 160 és egy 320 literes, valamint a busz közepén egy 370 literes engedély nélkül beépített póttartály, amelyek össze voltak kötve egymással.

Álló állapotban a sofőrök egy átfejtő készülékkel az üzemanyagot hátulról az első tankba tudták fecskendezni, így a jobb első tartály mindig tele volt - írja a Zoom.hu. (Szigorítás jön a buszokon.)

Még márciusban kiderült, hogy a férfit, aki a buszt vezette, korábban alvászavarokkal kezelték. A most közzétett jegyzőkönyv szerint a férfi gyógykezelésére előírt készülék és a szedett gyógyszerek egyike mellett sem vezethetett volna. További részletek a Zoom.hu-n olvashatók.