Szeptember elejétől már 289 hitelintézeti fiókban érhető el a mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése hitel a vállalkozások számára - adta hírül az MFB.

Szeptember elejétől megkezdődött a hitel folyósítása is. Az első folyósítás az FHB Bank szegedi, Széchenyi téri bankfiókjában működő MFB Pontban történt, a vállalkozás gépvásárlásra igényelte a hitelt.

A Takarékbank Zrt., a B3 Takarék Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt. kijelölt fiókjaiban fokozott az érdeklődés az első 0 százalékos uniós hitel iránt. A rögzített hitelkérelmek összege pedig meghaladja a tizennyolc milliárd forintot.

A tervek szerint pár hónapon belül mind a 442 MFB Pont az érdeklődők rendelkezésére áll majd.

A hitelprogramban meghirdetett 44 milliárd forintot elsősorban beruházásokra, termelőeszközök és forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni. A hitel akár 15 éves futamidővel, egyszerűsített bírálati eljárással igénybe vehető minimum egymillió, maximum hatszázmillió forint összegben, minimálisan 10 százalékos saját forrás mellett. A hitelhez akár 1 éves rendelkezésre tartást, a tőketörlesztésnél 1 éves türelmi időt is ad az MFB.