A Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosa megerősítette a Magyar Idők azon értesülését, miszerint az ősszel érkezhetnek olyan piaci intézkedések is, amelyek a multinacionális gyártók erőfölényét korlátoznák a magyar kisüzemi sörfőzdék javára - írja a lapra hivatkozva az inforadio.hu.

Szeptember 15-e után a parlament elé kerülhet a lex Heineken néven ismertté vált márciusi törvényjavaslat, amely az emberi méltóság védelmében az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosítását tiltaná meg Magyarországon. Erről is döntenek a Fidesz őszi kihelyezett frakcióülésén a hét végén - közölte a Magyar Időkkel Szatmáry Kristóf. Ezzel pont kerülhet a korábban külföldön is nagy visszhangot, itthon pedig számos vitát kiváltó "vöröscsillag-ügyre". (Ezért indult valójában a harc a Heineken ellen? - olvasson el a korábbi cikket.)

"Óriási eredmény, hogy az Európai Bizottság (EB) nem emelt kifogást a magyar szabályozás ellen. Sokan eleve halálra ítélték a törekvést, miszerint a tiltott jelképek mögött álló eszmék idehaza ne képviseltessék magukat haszonszerzés céljából, azok ne sértsék senki meggyőződését a kereskedelemben, legyen szó a nemzetiszocialista vagy a kommunista diktatúra szimbólumairól" - jegyezte meg a miniszteri biztos.