Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Felidézték, hogy a Mol 2017-ben nyerte el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nyilvános pályázatát, amely lehetővé teszi a cég számára, hogy szigorú feltételek mellett szénhidrogén után kutasson az Őrségben - idézi a cég közlését az MTI.

A beruházás az előkészületi fázisban tart, és jelenleg szüneteltetik is az engedélyeztetési folyamatot, mert a nemzeti park és az önkormányzat után a helyi lakosokkal is szeretnének egyeztetni; amint a járványhelyzet enyhül, lakossági fórumot tartanak - közölte a vállalat.

A közleményben hangsúlyozták: a területen nem kőolajat, hanem földgázt keresnek, ahogy az elmúlt 50 évben is.

Magyarországon minden második háztartás földgázzal fűt, a Mol a lakosság gázszükségletének 50 százalékát biztosítja hazai forrásból, magyar munkaerővel.

A tájékoztatás szerint több lehetséges helyszínt vizsgálnak a kutatófúráshoz. Minden esetben megfelelnek a jogszabályi előírásoknak, és figyelnek a környezetre. Egyetlen fát sem fognak kivágni, a munkálatokkal járó átmeneti zajterhelést ideiglenes védőfallal csökkentik, és betartják a Natura 2000 minősítéshez kapcsolódó összes előírást.

A Molnak jelenleg is 5 működő gázkútja van a területen, mindegyik biztonságos, és semmilyen környezetkárosító hatásuk nincs. A gázt földalatti vezetékeken szállítják, így a nagyjából 1 hónapig tartó munka után semmilyen zajhatás vagy teherautó-forgalom nem terheli a környéket - hangsúlyozta a vállalat.