Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A több mint húsz éve személyszállítással foglalkozó Pizolit Busz Kft. történetében még soha nem fordult elő személyi sérülést okozó baleset, az olaszországi tragédiáról éppen ezért a vállalat minden dolgozója döbbenten értesült.

Czakó Tibor cégvezető szerint a társaság autóbuszai évente másfél millió kilométert tesznek meg, amelyeknek kétharmada külföldi út. A sofőrök minimum 3-5 éves vezetői tapasztalattal kerülnek a céghez, és mivel a legritkább esetben cserélnek járművet, mindenki részletesen ismeri a saját autóbuszát.

A buszok nagyon jó állapotban vannak, karbantartásukra a vállalat nagy hangsúlyt fektet. A balesetet elszenvedett autóbusz 2016 decemberében esett át utoljára kötelező szervizen, novemberben kapott vadonatúj gumikat. A hatályos jogszabályok szerint 15 ezer kilométerenként kötelező a nemzetközi forgalomban lévő autóbuszok műszaki vizsgálata, amit a cég minden esetben szigorúan betart.

A megrendítő történtek hatására a cégvezető elhatározta, hogy további biztonsági intézkedéseket vezet be a jövőben. A balesetet szenvedett járművet jelenleg Olaszországban vizsgálják.

A társaság érdekképviseleti szervezete, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete - NiT Hungary is állást foglalt a baleset kapcsán.

Ebben a fájdalmas időszakban az elsődleges a részvét és legmélyebb együttérzés kinyilvánítása, melyet, úgy gondolom, a teljes autóbuszos szakmaközösség nevében is tolmácsolhatok. Őszintén bízunk abban, hogy ez a rendkívüli eset nem ingatja meg az autóbuszos szolgáltatók iránti eddigi megrendelői bizalmat. Éppen ezért kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a baleset okaira vonatkozó vizsgálat pontos megállapításainak"- nyilatkozta Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára.