Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Citi marad Magyarországon, tovább erősíti vállalati és intézményi ügyfeleinek nyújtott szolgáltatásai színvonalát, és bővíti Budapest Citi szolgáltató központját. A döntés a Citi globális stratégiáját követi, amelynek célja, hogy a vállalat erőforrásait azokra az ügyfélszegmensekre összpontosítsa, amelyekben tovább növelheti versenyelőnyét a magyar piacon - írja a pénzintézet.

A bejelentés szerint a Citibank Europe Plc. megállapodást írt alá az Erste Bank Hungary Zrt.-vel, valamint leányvállalatával, az Erste Befektetési Zrt.-vel a Citibank magyarországi lakossági üzletágának értékesítéséről. Az értékesítés magában foglalja a Citibank lakossági betéti- és befektetési-, személyi hitel-, hitelkártya, valamint a mikrovállalatokat kiszolgáló (CitiBusiness) üzletágait, továbbá a lakossági üzletág alkalmazottainak átvételét is. A tranzakció hatósági jóváhagyáshoz kötött, amely előreláthatólag 2015 végén esedékes.

Legutóbb júniusban szóltak piaci pletykák a dealről. Akkor a a Reuters úgy értesült, hogy jó úton jár az Erste Bank, hogy megvegye a magyarországi Citibank lakossági üzletágát. A nyilvános adatokból nem derül ki, mekkora portfólióról lehet szó.

Korábban, februárban pedig a magyar kormány-EBRD-Erste megállapodás aláírásakor  Andreas Treichl Erste, az Group Bank AG vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy az Erste érdeklődik a Citibank eladóvá vált kelet-közép-európai érdekeltségei, így a magyar iránt is.

Az ügylet részletei nem nyilvánosak.

Az ügyfélszámlák átadása 2016 utolsó negyedévénél előbb nem várható. Addig a Citibank a szokásos ügymenet szerint folytatja lakossági üzletágának működtetését, és az ügyfeleknek semmilyen teendőjük nincs.

A tranzakció révén az Erste a második legnagyobb lakossági portfólióval rendelkező pénzintézetté válik Magyarországon - mondta Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója.