Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az év végén az Audi Hungaria Motor Kft. beolvad az Audi Hungaria Services Zrt.-be - tette közzé a vállalat a Cégközlönyben. Az Audi Hungaria Services Zrt. egyúttal nevet vált és Audi Hungaria Zrt. néven működik tovább.

Az Audi Hungaria Motor Kft. már 2011 óta az Audi Hungaria Services Zrt. tulajdona, ugyanis az Audi AG akkor apportálta előbbit, az utóbbi cégbe.

Miután az elmúlt években Magyarországon két társaság is összeolvadt és belátható időn belül nem várható új társaság vásárlása vagy alapítása, így a részesedések relatív alacsony száma nem indokolja a holdingstruktúra további fenntartását - okolta meg a döntést lapunknak a győri Audi. Emellett nagy valószínűséggel 2018-tól Magyarország is átáll az IFRS alapú elszámolási rendszerre, amelynek következtében nem lesz továbbiakban szükség a helyi kereskedelmi mérleg HB I vezetésére, így jelentősen csökkennek az adminisztratív terhek.

Az Audi válaszában azt írja, hogy a vállalat üzleti tevékenységei és folyamatai nem változnak az átstrukturálással és annak nem lesznek jelentős hatásai a vállalat munkatársaira sem (vagyis valamekkora hatása lesz - szerk.).

A Céginfo.hu adatai szerint Audi Hungaria Motor Kft. a tavalyi évet 8,3 milliárd euró bevétel mellett 442 millió eurós mérleg szerinti eredménnyel zárta. Augusztusban 12 165 embert foglalkoztattak. Az Audi Hungaria Services Zrt. 10,7 millió euró árbevételt ért el, mérleg szerinti eredménye 1,4 millió euró volt tavaly; 160 embert foglalkoztatnak.