Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Új bérleti megoldással igyekszik a magánszemélyek táborából több ügyfelet szerezni magának a Skoda. A konstrukció lényege, hogy havi fix díj fejében 36-48 hónapig használható egy-egy modell, évente maximum 15-25 ezer  kilométert lehet velük menni.

A bérlőnek lényegében csak benzinköltséget kell fizetnie, a szervizdíjak, a gumicserék, a biztosítási díjak benne vannak az árban. A szervizelésbe a gyártó által előírt kötelező karbantartás motorolaj-csere (olajszűrő is), levegő-, pollen- és üzemanyagszűrő, fékolaj- és gyertyacsere, mobilitásgarancia, a kopó-forgó alkatrészek (fékbetétek, féktárcsák, ablaklapátok, izzók) cseréje tartozik bele.

Árak (48 hónapra évi 15 ezer kilométernél)
MegnevezésBruttó havi díj (forint)
Fabia 1.2 Tsi82 684
Rapid Spaceback 1.2 Tsi99 169
Octavia 1.4 Tsi112 289
Superb 2.0 TDI164 146
Forrás: Porsche Hungaria

Fontos tényező, hogy az autó a szolgáltató tulajdonában marad, azaz  nem kerül a bérlőhöz. A bérlőnek az induláskor nem kell nagyobb összeggel (például önrésszel beszállnia), a szerződéskötés után csak a havi díjakat kell rendszeresen fizetnie. A szolgáltatást biztosító Porsche Hungaria-leányvállalat szerint a most induló konstrukciót jövőre várhatóan 200-400-an választják majd.

A cég szerint várhatóan gyerekvállalás miatt bővülő családokon kívül azokat a fiatalokat érdekelheti ez a megoldás, akik nem tulajdont akarnak egy-egy autóban, hanem csak használnák és például a szervizeléssel sem szeretnének bajlódni. Mellettük orvosok, ügyvédek, őstermelők és egyéni vállalkozók is élhetnek a lehetőséggel.