A salgótarjáni központú társaság több száz hitelezőnek tartozik, jellemzően pénzintézeteknek, beszállítóknak és magánszemélyeknek - lap információi szerint ezek együttesen meghaladják az ötmilliárd forintot. Közeleg a november 16-i csődegyezségi tárgyalás, amelyet a Balassagyarmati Törvényszék rendelt el. Azért nem várható megegyezés a tárgyaláson, mert a hitelezők részéről nincs fogadókészség a tartozások átütemezésére vagy elengedésére.

Úgy tudják, legfeljebb a követelések hatvan százalékának tud eleget tenni a Palóc Nagyker, ehhez azonban szükséges a meglévő több mint nyolcvan áruházból legalább harmincat eladni. Az érintett üzletek jelentős részét százmillió forint körüli összegért kínálnak eladásra, de jó eséllyel akár már 70-80 millió forintos ajánlatokat is megfontolnának. A kereskedelmi ágazatban nyílt titok, hogy a Coop Hungary Zrt. 20-22 boltot venne át, további 8-10-et pedig magánvállalkozók üzemeltetnének. Ezek az adásvételek fedezhetnének mintegy 2,5-3 milliárd forintot.

Nagy kérdés azonban, mi lesz a egységekkel, amelyekre nem találnak vevőt. A Magyar Nemzet szerint 30 üzlethelyiséget várhatóan be kell zárni, azért mert kicsi, rossz helyen van, vagyis eddig sem hozott jelentős forgalmat. A maradék mintegy 20 kereskedés esetében bizonytalan, ki működteti és milyen feltételekkel.