A hirdetmény nélküli tárgyalásos tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás magyarázata: az ajánlatkérő számára előre nem látható események által kiváltott rendkívüli sürgősség.

Az objektum kézilabda nemzetközi- és világversenyek megtartására és azok televíziós közvetítésére alkalmas multifunkcionális sportcsarnok lesz. A hasznos alapterülete meghaladja a 19 ezer négyzetmétert, amelyből a küzdőtér közel 3 ezer négyzetmétert tesz ki. A teleszkópos mobil letátókon 2500, a vasbeton lelátókon 3543 ülés lesz, az utóbbiból 454 a VIP hely, és 100 a sajtónak fenntartott, amelyekhez asztal is jár.

A nyertesekkel szeptember 9-én kötött szerződést az ajánlatkérő. A kormány a közelmúltban hagyott jóvá 24 milliárdot a tatabányai sportcsarnok építésére. Meghívott volt még a tenderen a kecskeméti Horváth Építőmester Építőipari Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. is. A Fejér-B-Á.L Zrt. a második leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc családtagjainak vállalkozása.