A Magyarkeszi település ivóvízminőség-javító programjára kiírt közbeszerzést a zalakarosi székhelyű Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. nyerte, a vesztesek között ott volt a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is. A tíz község ivóvíz-minőség javítását szintén a Szabadics Kft. nyerte, de azon nem indult már Mészáros Lőrinc cége - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Magyarkeszi ivóvízminőség javító programjának a becsült ellenértéke 301 millió forint volt. A Szabadics Zrt. ezt 378 millió forinttal nyerte, tehát nem veszített sokat a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amely együtt indult a tenderen az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.-vel. Szintén az ajánlattevők között volt a Colas Alterra Zrt. és a  Swietelsky Magyarország Kft. is. A nyertessel szeptember 12-én kötött szerződést az NFP.

A másik tender feladata Szentlőrinc, Lakócsa, Potony, Szentborbás, Tótújfalu, Csokonyavisonta, Darány, Istvándi, Taszár és  Orci ivóvízminőségének a javítása volt. Ezt a becsült 2 milliárd 44 millió forinttal szemben 2 milliárd 965 millió forinttal nyerte a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. Erre a munkára szeptember 11-én kötött szerződést az ajánlatkérővel.

Ajánlatot tett még az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. együtt a Betonútépítő Zrt.-vel, továbbá konzorciumban az A-Híd Zrt, a G-Híd Zrt valamint a Híd Zrt. Végül az ajánlattevők között volt a Strabag Építőipari Zrt. is.

A kép forrása: Pixabay.