Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nyerges Zsolt csak átmenetileg tulajdonolja - az Orbán Viktorral összeveszett - Simicska Lajos által átadott cégeket, végül az 52 cég Mészáros Lőrinchez kerül.

A Válasz Online vette észre, hogy a Gazdasági Versenyhivatal lezárta vizsgálatát, és közzétette azt a döntését, ami szerint "Mészáros Lőrinc úr közvetlen egyedüli irányítást szerez a ProRáta Holding Zrt., a Pro-Aurum Vagyonkezelő Zrt., az Euro Publicity Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Mundus Invest Vagyonkezelő Zrt. és a Megapolis Media Vagyonkezelő Zrt. felett."

Január elején, félévvel Simicska távozása után még csak 15 cég volt Mészárosnál, ezzel az öt anyavállalattal viszont egy csapásra befutott a maradék 37 érdekeltség - írta a 444.hu. A Simicska-cégbirodalom ezzel visszatért a Fidesz holdudvarába.

Mészáros decemberben már bejelentette, hogy megvásárolja a sárvári központú Mezort Zrt.-t - amely a Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. tulajdonosa -, valamint az ahhoz kapcsolódó mezőgazdasági vállalatcsoportot.