A beruházás eredményeként 15 százalékkal nő a cég termelése - mondta Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke. (Balogh a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 22,5 milliárd forintos becsült vagyonnal a 37. legmódosabb magyar.)

Az önerőből megvalósított beruházás célja a márka piaci erősítése és az ásványvizek piacán a 38 százalékos magyarországi részesedés 50-60 százalékra emelése.

A vállalat 15 évig külföldi tulajdonban volt, veszteségesen működött, majd tavaly nyereségessé vált, miután a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesült, a tulajdonos, Central Europe Mineral Water Holding 2015-ös létrehozásával.

Alessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa mérföldkőnek nevezte a beruházást, szavai szerint "a Theodora a tradíciót képviseli, a Szentkirályi pedig az újdonságot."

Az üzemavatáson további öt évre meghosszabbítják a Balaton-felvidéki Nemzeti Parki Igazgatóságával az együttműködést, melynek keretében egyebek mellett felújítják a kétszer 8 kilométer hosszú Theodora tanösvényt - mondta Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezetője az MTI kérdésére.

A cég tavaly 3,4 milliárd liter ásványvizet gyártott, a kékkúti üzemből 140 millió liter származott. A vállalatnál 320 munkavállalót foglalkoztatnak, a kékkúti üzem dolgozónak száma ezen belül 120. A tavalyi árbevétel közel 15 milliárd forint volt.